Oare sunt balonata?

Te simti umflata?

Cu totii am trecut prin aceasta senzatie de balonare!

Dar nu intotdeauna este din cauza ca mananci mult. Corpul tau retine prea multa apa? E din cauza a ceea ce mancati? Sau ar putea fi o problema de sanatate?

Ai prea multe gaze? Probabil ca nu

Majoritatea oamenilor cred ca sunt umflati din cauza acumularii de gaze din stomac. Aceasta este o cauza legata de o stare de sanatate. Cauzele pot fi: sindromul intestinului iritabil, refluxul de acid si hemoroizii.

Sarea

Corpul tau are nevoie de sare, dar majoritatea mananca mai mult decat e nevoie. Din cauza excesului de sare, retineti sare si asta poate duce la probleme de sanatate mult mai grave, cum ar fi hipertensiunea arteriala. Dorinta de sare poate ascunde: deshidratare, deficit de magneziu, diabet si deficit de secretii gastrice.

Prea multi carbohidrati

Carbohidratii sunt necesari pentru a oferi organismului puterea de a funtiona, dar se si consuma repede. Carbohidratii preluati din paine alba, bomboane, patiserie si bauturi racoritoare intra rapid in sange si la fel de repede se consuma. Carbohidratii complexi din cereale integrale, fructe si legume au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerati.

Va supraincarcati cu mancare

Stomacul este cat pumnul si se poate intinde, insa o sa va simtiti umflati, mai ales daca mancati produse sarate si carbohidrati. Asa ca sfatul nostru este: mancati, dar nu va saturati!

Sucurile carbogazoase

Precum bine stiti, sucurile carbogazoase sunt umplute cu gaz si imediat ce le beti, dau senzatia de saturare. Totodata, sucurile contin zahar, ceea ce determina retinerea de apa si starea de umflat.

Mancati prea repede

Cu cat mancati mai repede, cu atat mai mult aer inghititi. Odata ce aerul trece in intestin, cu atat te simti mai umflat. Poate dura pana la 20’ pana stomacul ii spune creierului ca este satul si tot o sa mancati si dupa aceea va simtiti iar balonat.

Constipatie

Majoritatea sufera uneori de constipatie, insa aceasta cauza este determinata de cele mai multe ori de STRES. Deci, apa, miscarea si dieta va pot ajuta sa puteti depasi constipatia si starea de disconfort data de balonare/.

Noi, specialistii Yucca Center va sfatuim sa fiti calmi, sa nu va impacientati, sa respirati si sa luati masuri pe cont propriu, inainte de a ajunge la doctor.

Aici aveti ajutorul nostru!