Masajul Ayurveda

Inceputurile sale sunt considerate acum 5000 de ani, in India.

Este cel mai vechi sistem medical din lume care descopera caracteristicile fizice, psihice si emotionale ale fiecarei fiinte umane, raportandu-le la Universul din care face parte, precum si la intelegerea celor mai eficiente mijloace de armonizare a acestora, pe calea lor spre evolutie pe toate planurile.

Ayurveda considera ca intre sufletul, mintea si corpul unei fiinte umane exista o stransa legatura, armonizarea acestora conducand la o stare de bine, traire plenara a vietii, cu intelepciune, precum si la o stare buna de sanatate .

Conform Ayurvedei, exista trei tipuri constitutionale fiecare din ele avand caracteristici specifice: Kapha, Pitta si Vata. Ele sunt, de fapt, o combinatie intre diferite elemente subtile cunoscute: Pamant, Apa, Foc, Aer si Eter. Combinarea lor atat de diferita determina tipul constitutional al unei fiinte umane. Important este sa ne regasim si sa ne mentinem apoi starea de armonie necesara in viata de zi cu zi.

Masajul ayurvedic, o modalitate de imbunatatire a starii de echilibru si armonie

Inca din cele mai vechi timpuri, inteleptii ayurvedici au elaborat tehnici de a obtine si a mentine o stare de sanatate , fericire si armonie perfecte, din punct de vedere fizic, mental si spiritual.

Masajul ayurvedic este bazat pe cunoasterea punctelor de presopunctura (marmas).

Principalele efecte ale masajului ayurvedic cu uleiuri :

  • relaxeaza global fiinta redand armonia tuturor structurilor sale energetice si mentale;
  • contribuie la reglarea sistemelor nervos, circulator si limfatic (avand si efect terapeutic anticelulitic) ce atrage in fiinta pacientului energiile benefice din macrocosmos;

Simtul tactil este corelat cu chakra emotionala si afectiva a fiintei, anahata chakra. De aici, se poate concluziona usor ca cel care foloseste masajul ca terapie, pentru ameliorarea sau vindecarea unor probleme de sanatate, ca si cel care foloseste aceasta terapie pur si simplu pentru starea de relaxare psiho-emotionala, ca si terapeutul insusi, isi amplifica in fiinta lor starea de empatie, afectivitate si iubire , care stau la baza intregului Univers.